Ny tid..

Vi lever i en ny tid. Vi vet så mycket mer om vad som pågår i varandras liv än vi tidigare gjort. Vi vet precis var alla andra gör, känner och tänker för stunden.. Alla utom människan vi har bredvid oss eller mitt emot oss. Människorna som ska betyda mest, dem vi lever med, vet vi minst om. När har man en fulländad konversation med sin partner idag? När sätter man sig i soffan med sin partner, utan teknologi som tar fokus, och bara ser på den andre när denne talar. När lyssnade en senast på vad den andre sa. När ställde man senast följd frågan på frågon om hur det gått på jobbet. När frågade man senast "Hur kändes det när det blev så?". Eller när pratade man om framtids drömmar. När satt man på en resturang och höll varandra i hand och såg varandra i ögonen och verkligen lyssnade på varandra istället för att kolla på FB vad alla andra gjorde. 

Allt som oftast när jag umgås med mina absolut viktigaste människor, umgås vi inte. Vi sitter med varsin mobil och söker med spänning efter vad någon annan ätit för mat. Eller vad andra gör när de umgås. Min mobil är aldrig av. Heller aldrig med ljudet av. Jag är alltid uppkopplad och ser allt alla andra gör. Men jag missar ständigt det som skrer kring mig.

Jag tycker att denna tid är skrämmande. Jag tycker inte alls om den. Men ändå tar jag ständigt del av den....

Nytt år..

Nu är det ju liksom ett nytt år. Så det är väl dags för år 2015s löften kanske?

Själv önskar jag att mina löften vore:

  • Sluta snusa
  • Äta nyttigare
  • Röra på mig mer
  • Vara mer social
  • Prova på något nytt
  • Börja med kampsport igen

Men istället för att göra dem till löften jag ack så lätt kan komma att bryta, gör jag det istället till en önskelista från mig själv till mig själv. Lyckas jag pricka av tre punkter så är jag nöjd! Sen är ju allt relativt. Röra på mig mer kan lika väl ta några extra promenader till skafferiet. Och så vill jag ju kanske inte ha det ;) Men jag tänker hur som göra mitt bästa för att lyckas med en del av detta iaf.

 

Med start idag! Jag får nämligen besök av Elin och Otilia. Så det blir lite bebismys för fröken Lingvalls del idag! Och dessutom sällskap till kaffet. Vilket givetvis heller inte är helt fel ^.^